BlueMatch EcoStove


Deze stove is onderdeel van de Clean Cooking Service. Daarnaast wordt de EcoStove ook geproduceerd in lokale units voor 'losse verkoop'.

De EcoStove is een kooktoestel wat brandt op (lokale) biomassa. Dit resulteert in schoon en rookvrij koken. De ventilator wordt ingezet om de temperatuur te reguleren, wat zorgt voor een optimaal resultaat. De batterijen kunnen met een adapter worden opgeladen; optioneel kan daarvoor een zonnepaneel gebruikt worden. Gemaakt van massief en puur roestvast staal is de EcoStove ontworpen en gemaakt om een mensenleven mee te gaan. De veilige verbranding voorkomt overhitting van de EcoStove en garandeert veilig gebruik, zelfs na uren koken.

In lijn met onze BlueMatch filosofie wordt de EcoStove gebouwd in de lokale gemeenschappen in units waar vrouwen het product in elkaar zetten. Voor vrouwen, door vrouwen!

We noemen met plezier de kwaliteiten van de EcoStove.
Rookvrij, goedkoop in gebruik, zeer lange levensduur (> 10 jaar), hoog thermisch rendement, volledig lokaal te produceren en maximaal recyclebaar. Het gewicht is 5.6 kg en de EcoStove kan meer dan 200 kg aan gewicht dragen. De garantie is 3 jaar, met opeenvolgend 7 jaar warranty (gratis vervanging van de onderdelen tegen pure kostprijs). De gebruiker bedient het apparaat met behulp van sensoren. Er is een uitneembare vuurpot voor het makkelijk verwijderen van de as. De bovenkant van de cookstove wordt heet door het vuur, maar de buitenkanten blijven koel. Zo worden brandwonden voorkomen. Ten opzichte van een open houtvuur bespaart één EcoStove jaarlijks circa 4 ton CO₂. Daarnaast reduceert de EcoStove de zwarte koolstof/roet- emissie grotendeels.

Op dit moment wordt nagedacht over het ontwikkelen van een Europese variant voor de outdoor lifestyle- markt.

Interesse om een aantal van deze cookstoves af te nemen? Of geïnteresseerd in een demonstratie? Laat het ons weten! Wij verkennen graag met u de mogelijkheden.