Be the Change!


‘Be the Change!’ is een educatief programma ontwikkeld door Stichting Care&Culture voor jongeren van globaal 16 tot 23 jaar over de mogelijkheden en kansen van een transitie naar een duurzame, circulaire wereld. Door te leren en ervaren ontwikkelen zij een visie op de eigen groeimogelijkheden en wensen. Het programma wordt aangeboden via diverse onderwijsinstellingen. BlueMatch is samenwerkingspartner.

Een ommekeer naar een ‘circulaire’ wereld, waarbij we slim omgaan met ‘dat wat er is’, gaat niet simpelweg over een paar technologische veranderingen. Het zal vanuit de samenleving gedragen moeten worden. Jongeren kunnen een hoofdrol spelen in deze maatschappelijke veranderingen. ‘Be the Change!’ is een interactief programma dat inspireert, informeert en activeert. Van bedenker van oplossingen tot ambassadeur van circulair handelen.

Het programma bestaat uit interactieve workshops, praktijkopdrachten en ‘snuffelstages’ bij bedrijven die koploper zijn in circulaire verandering. In een periode van steeds een kwartaal vinden er in vier steden inspiratiesessies en interactieve workshops plaats rondom duurzame thema's op verschillende locaties zoals de eigen onderwijsinstelling, BlueMatch-Lab en bij toonaangevende bedrijven in het land. De deelnemers dragen met video’s en vlogs bij aan een actief sociaal media platform.