Over ons


Steeds vaker klinkt de roep dat ‘het anders’ moet. De huidige manier van produceren, consumeren én organiseren is niet meer houdbaar. Sociaal ondernemen, circulaire economie, duurzaamheid en techniek zijn veelbesproken thema’s.

Bij BlueMatch denken en dromen we niet alleen over een sociale, circulaire en duurzame wereld; we brengen het in de praktijk. Right now! Met concrete, schaalbare ondernemende projecten die direct impact genereren. Met educatieve projecten voor jong en oud over de gevolgen en mogelijkheden van klimaatverandering en (her)gebruik van materialen. Nationaal en Internationaal.

De concepten en modellen die wij ontwikkelen brengen we met onze ‘igniting teams’ en (lokale) partners in de praktijk. Van het starten van een zelfstandige onderneming tot het uitrollen van een educatief project. In binnen- en buitenland.

Wij geloven in een manier van werken vanuit menselijke betrokkenheid. Samen werken aan een houdbare, leefbare omgeving. Sociaal en ecologisch rendement staan voorop, economische winstgevendheid is nodig voor lange termijn levensvatbaarheid.

‘Blue’ verwijst naar ‘blue-economy’ en staat voor het realiseren van ecologische-, sociale én economische winst voor alle betrokkenen, circulair en voor de lange termijn.

‘Match’ staat voor het afstemmen van onze concepten op de behoeftes van mensen.
OUR PHILOSOPHY
Blue means ecologically, socially, and economically profitable for the long term.
 
Match is about matching the needs of people and their cultures.
OUR APPROACH
We collaborate with local partners like self-help groups, microfinance institutions and other grassroots organisations.
 
We collaborate with local partners like self-help groups, microfinance institutions and other grassroots organisations.
 
We create involvement by harnessing the power of women, collectives and groups and make them stakeholder.
We create real, local impact by connecting to the individual households.
 
We create real, local impact by connecting to the individual households.